Nieuws

PwC UK krijgt ook drone-team

Na Polen krijgt nu ook PwC in het Verenigd Koninkrijk een speciaal drone team, dat zich toelegt op het adviseren van klanten in het bedrijfsmatige gebruik van drones.

Volgens het PwC-rapport 'Clarity from above' dat uitkwam in 2016 kan dronetechnologie meerdere industrieën veranderen. De drones zouden een grote impact hebben op de arbeidsmarkt en bedrijfsvoering in verschillende sectoren, van infrastructuur en landbouw tot verzekeraars. De wereldwijde markt voor bedrijfsdiensten met drones is volgens PwC inmiddels 147 miljard dollar waard.

PwC meldt dat het Britse drone-team in het begin uit zes fulltime medewerkers bestaat, maar het is de bedoeling dat dat snel wordt uitgebreid. Daarnaast zullen enkele drone-experts onderdeel gaan uitmaken van de verschillende servicelijnen (assurance, tax, deals en consultancy) bij PwC.

Mid-2016 opende PwC het eerste dronecentrum in Polen, nadat daar in 2014 een eerste team werd samengesteld. Inmiddels zijn daar vijftig man personeel werkzaam. In Polen heeft PwC uitgebreid getest met commerciële inspectiedrones, die inspecties kunnen doen van bouwplaatsen, openbare ruimtes of andere installaties of plekken waar momenteel mensen komen om te inspecteren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.