Nieuws

PwC gebruikt voor het eerst drones bij audit

PwC UK heeft voor het eerst een drone gebruikt bij de audit van de Duitse energiemaatschappij RWE.

De drone van PwC werd gebruik om steenkoolvoorraden van een elektriciteitsfabriek in Wales te bepalen. De resultaten waren volgens PwC "baanbrekend" en het kantoor is van plan om drones in de toekomst veel vaker te gebruiken. Normaal gesproken kost het ongeveer vier uur om te bepalen hoe groot de voorraad steenkool is, maar met de drone kostte het slechts een half uur.

"Sectoren met grote voorraden op locaties die moeilijk te bereiken zijn, zijn natuurlijk het logische startpunt voor het uitbreiden van deze methodes. Denk daarbij aan de mijnbouw, landbouw en bosbeheer", aldus Elaine Whyte, UK drones leader bij PwC UK.

In januari 2018 kondigde PwC UK aan een speciaal drone team samen te stellen in het Verenigd Koninkrijk. De wereldwijde markt voor bedrijfsdiensten met drones is volgens PwC inmiddels 147 miljard dollar waard. PwC heeft ook sinds 2016 in Polen een zogenoemd dronecentrum opgezet. In Polen heeft PwC uitgebreid getest met commerciële inspectiedrones, die inspecties kunnen doen van bouwplaatsen, openbare ruimtes of andere installaties of plekken waar momenteel mensen komen om te inspecteren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.