Nieuws

Forensische accountants ingeschakeld door curatoren Macintosh

De curatoren van de failliete winkelketen Macintosh nemen forensische accountants in de arm om de boekhouding te onderzoeken.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De curatoren hebben BFI Global ingeschakeld, een forensisch onderzoeksbureau dat met teams bestaande uit onder meer accountants, bedrijfseconomen, valuators en gedragspsychologen gespecialiseerd onderzoek doet naar bedrijfsfaillissementen. Volgens de curatoren is de omvang van het faillissement dusdanig groot dat "het zinvol is ons te laten ondersteunen door forensische accountants", aldus John Huppertz, een van de curatoren van de winkelketen.

Ondanks dat forensische accountant meestal pas worden ingeschakeld bij een vermoeden van fraude zegt Huppertz tegen het FD dat daar momenteel geen aanwijzingen voor zijn, en dat de forensische accountants slechts zijn ingeschakeld om de zaak zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken. De curator wijst er op dat een dergelijk groot faillissement, van een groot beursfonds, zeldzaam is in Nederland.

De verwachting is dat het onderzoek naar het faillissement eind 2018 wordt afgerond.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.