Nieuws

'Consultants profiteren van digitaliseringsgolf'

De consultancybranche is weer volop aan het groeien; de grote kantoren rekenen op een omzetstijging van 10 procent.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van onderzoeksrapporten en een rondgang in de sector. De crisis heeft er vanaf 2008 flink ingehakt bij consultants. In de jaren na de crisis werden veel projecten stopgezet en moesten de prijzen naar beneden. Veel grote namen in de branche zagen de omzet stagneren en soms zelfs flink krimpen. Veel zzp'ers en kleine praktijken gingen ten onder.

Sinds kort trekt de markt echter stevig aan, zo blijkt. Het FD neemt onder meer de big four als voorbeeld van hoe hard het gaat: Deloitte haalde de afgelopen twee jaar jaarlijks  250 nieuwe consultants binnen, terwijl dat er 150 waren in de jaren ervoor. EY werft er in 2018 waarschijnlijk tweehonderd, vergeleken met 160 in 2015.

De grootste drive achter de nieuwe 'war for talent' is niet alleen de goedlopende economie, maar ook de nieuwe regelgeving en toezicht die voortkwam uit de financiële crisis. Het FD wijst de digitaliseringslag echter aan als "de echte slagroom op de taart". Peter de Wit, managing partner van McKinsey: "Vooral in het domein van de digitale projecten en data-analyse gebeuren grote dingen. Grote bedrijven zijn bezig met een nieuw businessmodel."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.