Nieuws

NBA en Accountancy Europe: grotere rol accountants bij bedrijven in zwaar weer

Accountants moeten een grotere rol krijgen bij bedrijven in zwaar weer. Dat is de kern van de reactie van Accountancy Europe op voorgenomen faillissementswetgeving door het Europees Parlement. De NBA is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van de Accountancy Europe-reactie.

Herstructurering

Het Europees parlement wil wijzigingen aanbrengen in de faillissementsprocedures voor het mkb. Onderdeel van deze wijziging is het mogelijk betrekken van accountants bij herstructureringen en het stellen van eisen aan professionals die de insolventieprocedure begeleiden. Accountancy Europe wil dat er verplicht een accountant wordt betrokken bij de herstructurering.

Rol accountant

Het insolvent raken van bedrijven is vooral een financieel-economisch proces. Volgens Accountancy Europe is het een logische ontwikkeling wanneer een accountant in het herstructureringsproces een rol krijgt. Dit ter voorkoming van faillissement. De accountant beschikt over de noodzakelijke financieel-economische kennis van het mkb, aldus de Europese beroepskoepel. Door gebruik te maken van deze expertise kunnen de belangen van de schuldeisers, het behoud van het bedrijf en de werkgelegenheid goed worden geborgd.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.