Nieuws

Team High Tech Crime wint Anti Fraude Award

Op 5 oktober is tijdens het Fraude Film Festival voor de vierde keer de Anti Fraude Award uitgereikt. De prijs ging naar het Team High Tech Crime van de politie.

Het Team High Tech Crime (THTC) richt zich specifiek op bestrijding van cybercriminaliteit. THTC was genomineerd vanwege de succesvolle overname van de 'Hansa Market' op het darkweb. Dit jaar haalde het team ook de media door haar onderzoek naar leveranciers van 'crypto-gsm’s', de bij criminelen populaire telefoons waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Verder is THTC initiatiefnemer van het project 'NoMoreRansom'.

Naast THTC waren ook journalistiek onderzoeksplatform Follow the Money en de oprichters van Stichting GDI.Foundation genomineerd, uit een lijst van aanvankelijk achttien kandidaten. Volgens het Expert Comité' van de Anti Fraude Award lieten alle drie de genomineerden een grote gedrevenheid zien bij het bestrijden van fraude.

Award

Het Team High Tech Crime van de politie is de vierde winnaar van de Anti Fraude Award. In de afgelopen jaren ging de prijs naar tv-programma Opgelicht (2014), Transparency International NL (2015) en journalist Peter Olsthoorn (2016).

De Anti Fraude Award is bedoeld voor een persoon, organisatie of initiatief die of dat zich aantoonbaar heeft onderscheiden bij de bestrijding van fraude. De voorbeeldfunctie en inspiratie voor anderen wegen daarbij ook mee.

Het Fraude Film Festival stond dit jaar stil bij thema’s als cybercrime, integriteit in moeilijke tijden, fraude en corruptie in de zorgindustrie, privacy en ambtelijke corruptie. Het jaarlijkse film- en netwerkevent in Amsterdam wordt onder meer ondersteund door diverse accountantsorganisaties, Accountancy Europe en de NBA.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.