Nieuws

Toshiba heeft plan om beursexit te voorkomen

Toshiba heeft zondag plannen gepresenteerd die moeten voorkomen dat de Japanse technologiegigant in Tokio van de beurs wordt geschrapt.

Het concern wil voor 600 miljard yen (4,5 miljard euro) aandelen verkopen en onderzoekt de mogelijkheden zijn nucleaire tak Westinghouse Electric af te stoten.

Westinghouse ging eerder dit jaar failliet na enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Eerder werden al miljarden afgeschreven op het onderdeel. Toshiba is daardoor in grote financiële problemen gekomen en dreigt van de beurs te worden geschrapt als het niet voor eind maart orde op zaken stelt.

Om die reden werkt Toshiba ook al aan een verkoop van zijn chipdivisie. Het bedrijf vreest echter dat de verkoop ter waarde van omgerekend 15 miljard euro aan een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Bain Capital niet op tijd is afgerond. Toezichthouders in verschillende landen zouden zich er nog over moeten buigen.

Het nieuwe plan moet ervoor zorgen dat de geconsolideerde min van 750 miljoen yen op de balans van Toshiba alsnog voor eind maart kan worden weggewerkt. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat verschillende grote investeringsmaatschappijen hun oog hebben laten vallen op de restanten van Westinghouse. De waarde werd toen geschat op zo'n 4 miljard dollar (3,4 miljard euro).

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.