Nieuws

Toshiba sluit principeakkoord over chiptak

De Japanse techreus Toshiba heeft met een consortium onder leiding van investeerder Bain Capital een principeakkoord bereikt over de verkoop van zijn divisie voor geheugenchips.

Eind deze maand wordt naar verwachting een definitieve overeenkomst gesloten. Het gaat naar verwachting om een deal ter waarde van 18 miljard dollar. Toshiba is naarstig op zoek naar kapitaal door de miljardenafschrijving op zijn Amerikaanse nucleaire divisie en de naweeën van een omvangrijk boekhoudschandaal. De techreus kampt met een fors gat op de balans.

Toshiba heeft van de Japanse beurs tot maart de tijd gekregen om zijn financiële problemen op te lossen na het meermaals uitstellen van het deponeren van een goedgekeurde jaarrekening. Als de problemen in maart niet zijn opgelost dreigt het zijn beursnotering in Tokio kwijt te raken.

Om tot een definitieve overeenkomst te komen zal Toshiba nog wel met een oplossing moeten komen voor een geschil met zijn Amerikaanse partner Western Digital, die een verkoop van de chiptak wil voorkomen en zelf ook met investeerders aasde op een overname. De Amerikanen zeiden eerder elke overeenkomst te zullen aanvechten.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.