Nieuws

AA-accountant bij 'kansrijke beroepen in 2017'

Techniekdocenten, accountmanagers en vaklieden zijn moeilijk te vinden. Maar ook (AA) accountants staan dit jaar in de lijst van 27 'kansrijke beroepen', die uitzendorganisatie Randstad publiceert.

De top drie van meest gevraagde functies in de beroepsgroep 'Financieel' wordt gevormd door AA-accountants, business controllers en financial controllers. Ook is er veel vraag naar personeel in technische en ict (gerelateerde) beroepen. In de IT zijn dat met name vacatures op minimaal hbo-niveau, waar bijvoorbeeld programmeurs lastig te vinden zijn. Verder zijn commerciële functies 'hot'; bedrijven hebben behoefte aan goede marketeers en accountmanagers om hun producten en diensten in de markt te zetten.

Jaarlijks presenteert Randstad een overzicht dat werkzoekenden en starters moet helpen bij hun oriëntatie op de arbeidsmarkt, bestaande uit 27 functies verdeeld over tien beroepsgroepen.Volgens de uitzender trekt de arbeidsmarkt aan, wat meer kansen biedt voor starters en werkzoekenden om passend werk te vinden. Maar het is wel zaak te anticiperen op ontwikkelingen en ook naar de langere termijn te kijken. "Het delen van dit soort lijsten kan mensen helpen bij het bepalen van welke vaardigheden zij nog verder willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken."

De lijst met meest gevraagde functies komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen rondom arbeidsvraag en -aanbod, waaronder het CBS, het UWV, het ROA (researchcentrum van de Universiteit Maastricht) en eigen onderzoeksdata van Randstad. Specifiek is gelet op functies met relatief veel vraag ten opzichte van het arbeidsaanbod en toename in (openstaande) vacatures. Ook is gekeken naar voorspellingen van het ROA met betrekking tot verwachte schaarste.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.