Nieuws

PwC-partners waken over uitkomsten Oscarverkiezing

Twee Amerikaanse PwC-partners waken over de uitkomsten van de verkiezing van de Oscars, die dit weekend in Hollywood worden uitgereikt.

Brian Cullinan is niet alleen US Board Chairman en lid van de Global Board van PwC, hij is ook als lead partner van PwC betrokken bij de dienstverlening aan de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De Academy is de organisatie die jaarlijks de Oscars uitreikt voor de beste films, regisseurs, acteurs en actrices. Brian wordt ondersteund door collega-PwC-partner Martha Ruiz, die net als hij al jaren achter de schermen betrokken is bij de Oscaruitreiking en veel cliënten uit de entertainment industrie heeft.

Beide PwC-partners kennen als enigen vooraf de inhoud van de enveloppen, die door de Academy in verzegelde toestand aan hen worden verstrekt, om pas tijdens de Oscaruitreiking te worden geopend. Op de website van de Amerikaanse PwC-organisatie en op Twitter doen ze verslag van de journey die de Ballot Briefcase maakt tot het moment van de uitreiking.

Waar je mee omgaat, word je mee besmet: op de Oscar-avond zien beide PwC-ers er stralend uit. En lead partner Brian lijkt behoorlijk veel op Matt Damon. Voor de echte glamourfans is de Oscaruitreiking live te volgen op Net5, in de nacht van 26 op 27 februari, aanvang 2.30 uur.

Update 27/2: PwC maakt excuses voor verwarring

Chaos bij de bekendmaking van de belangrijkste Oscar, die voor beste film. Door verwisseling van de enveloppen werd de film La La Land aanvankelijk onterecht uitgeroepen tot winnaar. Acteur Warren Beatty bleek de envelop met de naam van de beste actrice te hebben gekregen. De prijs voor de beste film behoorde toe aan de film Moonlight.

In afwachting van nader onderzoek maakt PwC alvast excuses voor de verwisseling: "We are currently investigating how this could have happened, and deeply regret that this occurred".  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.