Nieuws

NBA organiseert online debat over toekomstvisie

De NBA organiseert op 18 april een online debat, als onderdeel van het ontwikkelen van een toekomstvisie. Ook vindt tussen eind april en begin juni een reeks ‘visiediscussies’ plaats, in combinatie met regionale afdelingsvergaderingen.

De beroepsorganisatie werkt onder het thema 'Een beroep met toekomst' aan een toekomstvisie op het accountantsberoep. Onderdeel hiervan is een online & realtime debatsessie voor leden, die op 18 april wordt georganiseerd van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Via een online discussietool kunnen maximaal duizend personen tegelijk met elkaar in debat gaan. Deelname is anoniem en kan vanaf elke locatie: thuis, op de werkplek of onderweg.

De visiediscussies in de regio zijn gecombineerd met reguliere afdelingsvergaderingen van de NBA en vinden plaats tussen 25 april en 6 juni aanstaande, in zes regio’s.

Visie-ontwikkeling

Centrale vragen bij de visiediscussies zijn: welke ontwikkelingen hebben in de komende vijftien jaar grote impact op de toekomst van het accountantsberoep? En wat is nodig om te zorgen dat het beroep dan nog steeds relevant is? Ook aspecten als herstel van vertrouwen, het creëren van maatschappelijke waarde en het optimaal samenwerken als beroepsgroep komen aan de orde.

Leden, experts, commissies en besturen zijn uitgenodigd om mee te denken. Basis voor de discussie is het inspiratiedocument dat eerder is opgesteld door de Arenagroep, de groep 'koplopers en frisdenkers' van binnen en buiten het accountantsberoep. Dit document met ‘streefbeelden’ voor de toekomst van het accountantsberoep werd eind december 2016 gepresenteerd.

Drie fasen

Het NBA-visieproces is opgedeeld in drie fasen. In de eerste fase wordt het debat over de toekomstvisie zo breed mogelijk gevoerd. In het najaar van 2017 volgt een verdieping op de meest relevante thema’s. Uiteindelijk moet de visie de basis vormen voor het meerjarenplan 2018-2020.

De NBA bericht over de voortgang van het visietraject via www.nba.nl. De themapagina’s op Accountant.nl (‘Beroep met toekomst’) bieden meer informatie over het visietraject, inclusief relevante opiniebijdragen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.