Nieuws

'Toshiba mist opnieuw deadline jaarcijfers'

Toshiba gaat waarschijnlijk voor de tweede maal de deadline voor publicatie van de jaarcijfers missen.

Dat meldt persbureau Bloomberg maandag. Toshiba zou eigenlijk op 11 april de jaarcijfers publiceren, maar volgens een executive van het bedrijf gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Het nieuws zorgde ervoor dat het aandeel Toshiba op de beurs in Tokio met ruim 9 procent daalde.

Toshiba vroeg vorige week het faillissement aan van Westinghouse, de nucleaire divisie van het technologieconcern. Het nucleaire bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de technologie in ongeveer de helft van alle kerninstallaties ter wereld, kampt met enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Westinghouse heeft een kleine 10 miljard dollar aan schulden uitstaan, waarvan 1,3 miljard bij Toshiba.

Toshiba maakte vorige week bekend dat het jaarverlies door de problemen met Westinghouse kan oplopen van de vorige maand verwachte 3,3 miljard euro naar 8,4 miljard euro. Zorgen over Westinghouse en de financiële gevolgen gaven Toshiba toen ook al een enorme dreun op de beurs van Tokio. Door het opnieuw uitstellen van de jaarcijfers zou de Tokyo Stock Exchange kunnen besluiten om Toshiba van de beurs af te halen, omdat het bedrijf al op scherp staat vanwege het boekhoudschandaal van 2015.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.