Nieuws

Accountantskantoren goed bereikbaar

Ruim 99 procent van de Nederlandse accountantskantoren is telefonisch goed bereikbaar. Dat geldt echter niet voor alle grote kantoren.

Telefoonboek.nl onderzocht de bereikbaarheid van 6.236 telefoonnummers die in de database van Telefoonboek staan geregistreerd in de categorie 'accountant'. Nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij slechts 53 accountants het geval, hetgeen neerkomt op 0,8 procent van de gevallen. Dat betekent dat 99,2 procent van de accountants weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Big four

In de resultaten van het bereikbaarheidsonderzoek waar bedrijven met meer dan drie mislukte belpogingen in staan, is te zien dat Deloitte het vaakst voorkomt. Zij hebben twee vestigingen die vaker dan drie keer de telefoon niet opnamen. Daarop volgde KPMG waarbij één vestiging vaker dan drie keer een oproep wist te missen. PwC en EY komen niet voor in het bestand: zij krijgen vrijwel geen klachten over telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Friesland relatief gezien het slechtst scoort op telefonische bereikbaarheid. "Daar is 24 procent van de accountantskantoren niet goed bereikbaar. In Zeeland doen de accountantskantoren het erg goed. Daar zijn geen kantoren gevonden met meer dan drie klachten. Dit kan ook komen doordat er in Zeeland relatief gezien weinig accountantskantoren zijn. Ter vergelijking: in Zeeland zijn 133 accountantskantoren te vinden en in Zuid-Holland bevinden zich 1.200 accountantskantoren", aldus Telefoonboek.nl.

Percentage slecht bereikbare accountantskantoren  per provincie:
Friesland: 2,4 procent
Limburg: 2,1 procent
Drenthe: 1,9 procent
Flevoland: 1,8 procent
Overijssel: 1,5 procent
Noord-Holland: 1 procent
Utrecht: 0,9 procent
Groningen: 0,7 procent
Zuid-Holland: 0,7 procent
Noord-Brabant: 0,5 procent
Gelderland: 0,4 procent
Zeeland: 0 procent

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.