Nieuws

Nieuwe matchingstool voor mkb-financiering

Overnameplatform Brookz start Dealsuite, een online tool waarmee onder meer accountants kredietaanvragen kunnen uitzetten bij alle professionele geldverstrekkers.

Volgens Brookz kunnen accountants, corporate finance adviseurs en financieringsspecialisten via Dealsuite een financieringsaanvraag uitzetten bij alle professionele geldverstrekkers in Nederland. Naast de drie grootbanken (ABN Amro, ING, Rabobank) zijn dat volgens Brookz ruim 125 financiers, waaronder investeringsmaatschappijen, kredietunies, obligatie- en mezzanninefondsen, en factoring- en leasemaatschappijen.

Platform

Dealsuite is twee jaar geleden ontstaan als besloten en beveiligd matchingsplatform voor bedrijfsovername. Inmiddels zijn er meer dan 250 corporate finance kantoren en investeringsmaatschappijen op aangesloten. In nauwe samenwerking met een aantal accountantskantoren en financieel adviseurs is het afgelopen half jaar een nieuwe online tool ontwikkeld en toegevoegd.

Volgens Floyd Plettenberg, binnen Brookz verantwoordelijk voor Dealsuite, speelt de nieuwe matchingstool in op de roep van adviseurs om meer transparantie en efficiency op het gebied van mkb-financiering en de behoefte om via 'één loket' toegang te hebben tot alle geldverstrekkers."Er is geld genoeg in de markt, maar met al die nieuwe financiële partijen zien veel adviseurs door de bomen het bos niet meer." 

Drempelverlagend

Volgens Brookz hebben accountants goede toegang tot ondernemingen, maar zoeken ze naar nieuwe vormen van dienstverlening voor ondernemers. Het nieuwe platform werkt voor accountants 'drempelverlagend' bij het geven van financieringsadvies en het begeleiden van overnames. De tool neemt de accountant 'stapsgewijs' mee door het proces. De acceptatiecriteria van alle financiers zijn er in verwerkt, waardoor financieringsaanvragen sneller en makkelijker kunnen worden uitgezet. 

 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.