Nieuws

Nieuwe opleiding Fraudeonderzoeker

De Haagse Hogeschool komt samen met Fortress Academy met een nieuwe post-hbo-opleiding voor fraudeonderzoekers. Ook het Institute for Financial Crime (IFFC) heeft aan de ontwikkeling bijgedragen.

Tijdens de opleiding Fraudeonderzoeker, die twintig weken duurt, leren studenten een onderzoek op te zetten en uit te voeren "volgens een vaste methodiek die universeel toepasbaar is", aldus de opleiders. Realistische praktijkcases vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook is er aandacht voor zaken als het bepalen van de goede onderzoeksvraag, het veiligstellen en verzamelen van gegevens, interviewtechnieken, e-discovery en asset tracing. De opleiding wordt afgerond met een praktijkopdracht.

De nieuwe opleiding wordt aangeboden in deeltijd: om de week college in Den Haag en circa 15-20 uur per week zelfstudie. Voor toelating is een afgeronde hbo-opleiding vereist, in combinatie met twee tot drie jaar relevante werkervaring. Het collegegeld bedraagt € 6.500. De opleiding is NBA-gecertificeerd en geeft recht op tachtig PE-uren.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.