Nieuws

'Ruim helft accountants verwacht binnen twee jaar promotie'

Ruim de helft van de Britse accountants verwacht binnen twee jaar een promotie, en twee derde van de accountants wil uiteindelijk een functie op bestuursniveau of een hogere managementpositie.

Dat blijkt uit de studie 'What workers want' van recruitmentbureau Hays. 2.100 'accounting en finance'-professionals deden aan het onderzoek mee. Van alle respondenten waren accountants werkzaam in de private sector het ambitieust, met op de tweede plaats accountants in opleiding en op een derde plaats controllers. Bijna een derde van alle accountants en controllers wil ceo of cfo worden, en 40 procent zegt tevreden te zijn met een positie in het senior management. Van de accountants zegt ook 55 procent binnen twee jaar een promotie te verwachten, terwijl 47 procent van de werkgevers die meededen aan de studie aangeeft dat een promotie na twee jaar mogelijk zou zijn.

Salaris

Het salarisniveau is voor 45 procent een belangrijke factor bij het jobhoppen, maar 55 procent zegt vooral te focussen op andere aspecten zoals bedrijfscultuur, carrièremogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden. Interessant is ook dat 68 procent van de millennials vindt dat een bonus motiverend werkt, terwijl 45 procent van generatie X zegt dat een bonus geen impact heeft op prestaties.

Werk-privébalans

De werk-privébalans is problematisch: slechts de helft van de accountants vindt dat die balans op orde is. 66 procent zegt bij de baankeuze ook op zoek te zijn naar een bedrijf dat overwerk actief ontmoedigt.  Een derde zegt zelfs salaris in te willen leveren als dat betekent dat ze meer vakantiedagen krijgen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.