Nieuws

Controller meest gezochte finance professional

Controllers zijn de meest gezochte finance professionals. Het tweede kwartaal van 2017 telde 4 procent meer vacatures voor hoogopgeleide financials (HBO- en WO-niveau) dan het kwartaal daarvoor. De stijging ten opzichte van een jaar geleden is liefst 20 procent.

Recruitmentorganisatie Robert Walters analyseerde welke hoogopgeleide finance professionals in 2017 het meest gezocht worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. De analyse is gebaseerd op cijfers uit Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt. Controllers (zowel business, financial als op assistent niveau) voeren de top tien aan.

Top 10 aantal vacatures voor finance professionals in 2017

  1. Business Controller - 1739
  2. Financial Controller - 1079
  3. Assistant Controller - 1059
  4. Accountant AA - 779
  5. Finance Manager - 657
  6. Accountant RA - 497
  7. Internal Auditor - 344
  8. Assistant Accountant - 310
  9. Financial Project Controller - 306
  10. Financial Analyst - 273

Groot verloop

Volgens Robert Walters wordt de top drie ingevuld door de ‘tweede en derde stappers’: financiële professionals met drie tot tien jaar werkervaring en een salaris tussen de 50.000 en 80.000 euro per jaar. Op dat functieniveau is er veel verloop en daardoor veel vacatures.

Senior manager finance recruitment Rob Steur van Robert Walters “Deze groep financials is nog relatief jong en bouwt hard aan hun carrière. Tijdens de crisis waren de mogelijkheden beperkt, waardoor de beweging nu extra sterk is.”

Accountants

Door de toenemende focus op compliance ontstaat er over de hele linie een grote vraag naar accountants, zowel intern als bij accountantskantoren. Volgens Steur zijn er twee stromingen te onderscheiden: “Accountants die auditing een warm hart toedragen en er graag in doorgroeien en diegenen die accountancy zien als mooie opstap naar een carrière binnen de financiële kolom in het bedrijfsleven en uitstromen. De toenemende focus op compliance enerzijds en de behoorlijke uitstroom van accountants en assistent-accountants naar het bedrijfsleven anderzijds maakt dat er veel vacatures zijn binnen dit vakgebied”.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.