Gedupeerden renteswaps zien eindelijk geld
Deelnemers van de stichting Renteswapschadeclaim zien eindelijk geld. Na lang getouwtrek is Deutsche Bank de eerste bank die deze week over de brug komt met schadevergoedingen voor geleden schade die is voortgekomen uit zogeheten renteswaps, zo meldde de stichting donderdag.
Renteswaps zijn beleggingsproducten die bij het afsluiten van een lening vaak gebruikt worden om de risico's van een stijging van de rente af te dekken. Banken hebben bij de verkoop ervan echter vaak een te rooskleurig beeld geschetst van de risico's, waardoor sommige bedrijven in de problemen zijn gekomen.
Ook Rabobank en ABN AMRO hebben beloofd in het lopende kwartaal een begin te maken met compensatievoorstellen. ING zal daarmee in het vierde kwartaal beginnen. De stichting controleert voor alle deelnemers of de schadevoorstellen van de banken correct zijn. Renteswapschadeclaim doet geen uitspraken over de tot nu toe ontvangen voorstellen.
Bron: ANP
Gerelateerd
ESMA vrijwaart Britse clearinghouses bij no-dealbrexit
Europese financiële markten kunnen ook bij een ‘no-dealbrexit’ gebruik blijven maken van drie belangrijke Britse ‘clearinghouses’. Toezichthouder ESMA wil de dienstverleners bij een chaotische scheiding tijdelijke vergunningen geven voor de Europese markt.
x 0Banken blijven bezig met derivatenkwestie
Banken hebben een kleine 17.000 van de bijna 19.000 gedupeerde mkb-ondernemers in het rentederivatendossier een compensatie of een volledig voorschot aangeboden.
x 0Klachtenloket rentederivaten jaar langer open
Ondernemers uit het mkb, die een geschil hebben met hun bank over rentederivaten, krijgen langer de tijd om hun zaak te laten toetsen.
x 0'Onzeker wanneer derivatenkwestie klaar is'
Het blijft onzeker wanneer er definitief een streep kan worden gezet onder het "voor mkb-ondernemingen al veel te lang slepende" rentederivatendossier bij banken.
x 0Rabobank en ABN Amro missen derivaten-deadline
Het gaat ABN Amro en Rabobank niet lukken om de deadline die was gesteld voor het afhandelen van het derivatendossier te halen. Waarschijnlijk zal een derde van de mkb'ers pas in de loop van 2019 een compensatievoorstel krijgen van de banken.
x 0