Nieuws

'EY heeft strengste kledingvoorschriften'

EY heeft internationaal gezien vergeleken met andere bedrijven een van de strengste kledingvoorschriften.

Dat blijkt uit onderzoek van Emolument.com, een salarisvergelijkingswebsite. Emolument vroeg 850 professionals naar de kledingvoorschriften bij hun bedrijf. EY staat op de eerste plaats als het gaat om voorschriften wat betreft kleurkeuze; 45 procent van de medewerkers geeft aan niet zomaar zelf te mogen beslissen wat voor kleur kleding hij of zij aandoet. BNP Paribas staat op de tweede plaats met 20 procent, en JP Morgan Chase op de derde plaats met 17 procent. PwC is met een vijfde plaats (9 procent) het eerstvolgende big four-kantoor op de kleurkeuze-lijst.

Er werd ook gevraagd aan de respondenten of de kleurkeuze zelfs van toepassing was op de sokken; bij bijna geen enkel bedrijf was hier een voorschrift voor, behalve bij EY. 17 procent van de EY-werknemers gaf aan zelfs een bepaalde kleur sokken aan te moeten doen.

De respondenten werd ook gevraagd of zij ook formele kleding aan moeten doen als er geen klantcontact is. Op die lijst staat BNP Paribas bovenaan: 37 procent moet altijd strak in pak. EY volgt op de voet met 36 procent. Opmerkelijk is dat PwC onderaan bungelt met 0 procent.

Wanneer er op landenniveau wordt gekeken blijken Italiaanse bedrijven het strengst te zijn: 42 procent van de Italiaanse respondenten moet altijd in pak, gevolgd door Hongkong (25 procent), Frankrijk (24 procent), Ierland (19 procent) en Zwitserland (18 procent).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.