Nieuws

NBA: Fraude verplicht PE-onderwerp in 2019

Het bestuur van de NBA heeft bepaald dat fraude in 2019 een verplicht PE-onderwerp is.

In 2017 gold voor de openbaar accountants die werkzaamheden verrichten voor de (vrijwillige) controle van de jaarrekening de verplichting om een training Frauderisicofactoren te volgen. Die verplichting gaat nu ook gelden voor de overige accountants.

"Het bestuur acht het van belang dat ook de andere accountants een verplichte training Fraude volgen. Een belangrijke overweging hierbij is de verantwoordelijkheid van alle accountants in de financiële keten voor het signaleren van Fraude en het zo nodig opvolging geven daaraan", aldus de NBA.

Hiertoe stelt het bestuur voor 2019 het PE-onderwerp 'Fraude' als verplicht voor de volgende doelgroepen: openbaar accountants die in 2017 niet hebben deelgenomen aan de verplichte training Frauderisicofactoren, intern en overheidsaccountants en accountants in business.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.