Nieuws

Celstraffen in trustfraudezaak

De rechtbank in Amsterdam heeft in een omvangrijke trustfraudezaak drie jaar cel opgelegd aan Erwin de R. (59). Daarnaast krijgt hij een beroepsverbod van vijf jaar.

Zijn naaste medewerker Edward P. (54) kreeg een jaar cel, waarvan 179 dagen voorwaardelijk, een een taakstraf van 240 uur. P. mag voor een periode van drie jaar zijn beroep niet uitoefenen.Het vonnis in de zaak tegen De R. is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Tegen P. was 27 maanden cel geëist.

Het tweetal is door het OM voor de rechter gebracht voor het wegsluizen van 123 miljoen euro naar belastingparadijzen. De verdachten deden dat via kantoren in Amsterdam, Monaco en Dubai, voor klanten uit de Europese Unie. De officier van justitie zei tijdens de behandeling van de zaak in september dat het duo binnen het toenmalige trustkantoor Van Doorn en Caute jarenlang een "valsefacturenfabriek'' runde en van het faciliteren van witwassen "hun businessmodel'' hadden gemaakt. Een financier en mede-eigenaar kaartte in 2010 de misstanden binnen het kantoor aan.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.