Nieuws

Deloitte UK: twintig partners ontslagen om ongepast gedrag

In de afgelopen vier jaar heeft Deloitte UK ongeveer twintig partners weggestuurd vanwege ongepast gedrag, zoals pesten en seksuele intimidatie. Dat zegt ceo David Sproul van het kantoor in een interview in de Financial Times.

Deloitte is het eerste big four-kantoor in het Verenigd Koninkrijk dat cijfers bekendmaakt over ontslagen van hoger personeel in verband met ongepast gedrag, aldus de zakenkrant. Sproul zegt dat het kantoor de gedragsregels heeft verscherpt naar aanleiding van de #MeToo-beweging.

"You can't meet someone more junior to you in a bar on a Friday evening after work and assume she or he is attracted to you [and is seeking] a one-night stand. You just can't do it", aldus Sproul. "Some people definitely would have to have that explained to them. So we've been very clear on what is acceptable in our firm."

Volgens Sproul heeft Deloitte al jaren voor de #MeToo-beweging maatregelen genomen om intimidatie en discriminatie te voorkomen, zoals verplichte trainingen, anonieme hulplijnen en voorlichtingsvideo's.

Ook heeft het kantoor een zero tolerance-beleid bij klanten die zich ongepast gedragen tegenover personeel, ook bij andere kantoren een weidverspreid probleem, aldus de zakenkrant. Sproul dringt er bij andere accountantskantoren op aan om ongepast gedrag van klanten aan de kaak te stellen, in plaats van te schuiven met personeel. Het overplaatsen van vrouwelijke medewerkers is het "verkeerde antwoord", aldus de ceo.

Update
Ook KPMG, PwC en EY in het Verenigd Koninkrijk hebben bekendgemaakt dat zij de laatste jaren partners hebben weggestuurd vanwege ongepast gedrag. Bij KPMG gaat het om zeven partners, bij PwC om vijf, zo meldt Economia, de nieuwswebsite van beroepsorganisatie ICAEW. Bij EY zijn vijf partners weggestuurd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.