Nieuws

Strafonderzoek naar Goldman in 1MDB-zaak

De autoriteiten in Singapore nemen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs mee in een strafrechtelijk onderzoek naar een groot schandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Singapore keek al langer argwanend naar de relatie van Goldman Sachs met het fonds, maar nu zouden de activiteiten van het kantoor van de zakenbank in Singapore daadwerkelijk door justitie tegen het licht worden gehouden. Eerder deze week opende justitie in Maleisië al een strafonderzoek tegen Goldman Sachs.

Goldman sloot miljarden dollars aan deals voor 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. Het Maleisische ministerie van Financiën eiste onlangs al dat Goldman alle vergoedingen voor zijn diensten aan 1MDB terugbetaalt.

De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Sinds 2015 ligt het fonds onder vuur vanwege onder meer witwassen en fraude.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.