Nieuws

Themamagazine over ethiek voor accountants in business

Na magazines over ‘vrouwen in finance’ en ‘accountancy en klimaat’ heeft de ledengroep accountants in business van de NBA een derde themamagazine uitgebracht, ditmaal over ethiek.

Het magazine bevat artikelen over thema’s als ethische kwesties die voortkomen uit toepassing van nieuwe technologie, de mentale gezondheid van klokkenluiders en het versterken van de professionele moed van accountants in business. Ook telt het blad een aantal interviews, over het rechthouden van de rug, het ontwikkelen en onderhouden van ethische regels en waarom mensen fraude plegen.

De themamagazines voor accountants in business zijn uitgebracht als opvolger van het vaktijdschrift MCA (Management Control & Accounting). Doel is verdieping van vakinhoudelijke trends en actualiteiten. Thema's worden bekeken vanuit de kennisgebieden governance, risk management & control, finance operations & reporting, performance management en strategie. Prof. Eddy Vaassen is voorzitter van de redactie.

Alle AiB-leden van de NBA ontvangen de themauitgave 'Ethiek' thuis. Het blad is voor andere belangstellenden ook digitaal beschikbaar via de website van de NBA (pdf-document). 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.