Nieuws

'Big four hebben moeite met vasthouden jonge werknemers'

Het aantal vacatures bij de big four stijgt hard en de kantoren hebben moeite om jonge werknemers vast te houden.

Dat meldt De Telegraaf. Uit een rondgang langs de kantoren blijkt dat er momenteel honderden vacatures openstaan. Dat ligt ten dele aan de toename van werkzaamheden, maar ook aan het hoge verloop, dat ook elk jaar stijgt.

Zo zegt EY dat het verloop in de leeftijd 21 tot 30 jaar is gestegen met 6,4 procent. EY meldt echter ook dat er in diezelfde leeftijdsgroep 804 nieuwe werknemers zijn aangenomen, op een verloop van 474 in die groep. Willem Bonekamp van KPMG signaleert dezelfde tendens: "Het is lastig om mensen na hun eerste jaren voor langere tijd vast te houden."

Recruitmentorganisatie Robert Walters beaamt de problemen. De jonge generatie zou niet meer zo hechten aan een leaseauto, maar meer aan een betere werk-privébalans. Omdat bij veel bedrijven buiten de accountancy die balans beter is en de salarissen minstens even hoog, maken veel jongeren na een paar jaar de overstap naar het bedrijfsleven.

Jongeren die toch in de accountancysector willen blijven maken vaak de overstap naar een kleiner kantoor, waar het werk als leuker en afwisselender zou worden ervaren, onder meer vanwege een minder strikte scheiding tussen controle- en advieswerk.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.