Nieuws

'Vooral vraag naar mid-level interim financials'

Momenteel is er in de markt voor interim financials vooral veel vraag naar mid-level interim financials.

Dat meldt recruitmentbureau Robert Walters. "Op dit moment zit je vooral goed op het mid level-segment, wanneer je een vakspecialist bent maar nog niet leiding geeft aan een afdeling. Bijvoorbeeld een financial controller of reporting expert, met of zonder RA-titel, met drie tot tien jaar werkervaring", aldus Bob van Ginkel, Director Robert Walters Amsterdam.

Volgens Van Ginkel neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe door de aantrekkende economie, wat de vraag naar interim professionals opstuwt. "Organisaties groeien en lanceren vaker grote projecten, bijvoorbeeld om hun financiële processen te optimaliseren. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds schaarser waardoor veel organisaties zich tot interim professionals wenden om tekorten op te vangen."

Van Ginkel ziet ook veel doorgewinterde professionals een carrière als zzp’er starten. "Professionals die na een mooie carrière kennisoverdracht willen gaan doen. Op dit senior niveau zien we dat er vooral vraag is naar specialisten, bijvoorbeeld binnen een bepaalde industrie, functie of expertisegebied."

De beweegredenen om interimmer te worden zijn volgens de recruiters divers en lopen uiteen van een drang naar ondernemerschap en een gevoel van vrijheid tot de wens om bij verschillende bedrijven te kunnen werken, het overdragen van kennis, en het hebben van meer inkomsten.

 

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.