Nieuws

Standaard Bankverklaring taxonomie definitief

SBR Banken publiceert vandaag de definitieve versie van de Standaard Bankverklaring taxonomie (SBV12). Hiermee is de stap gezet om de Standaard Bankverklaring (SBV) digitaal te leveren.

De SBV is een document dat de bank verstrekt (op verzoek van de ondernemer) aan de accountant voor het controleren van de jaarrekening.

De SBV-taxonomie vormt de basis voor verdere digitalisering en standaardisering van data-uitwisseling van bankgegevens van de onderneming. De SBV-taxonomie betekent een uitbreiding van diensten van SBR Banken, dat ook al de uitwisseling van financiële rapportages verzorgt tussen ondernemingen, intermediairs en banken op basis van de uitgangspunten van Standard Business Reporting (SBR).

Met SBR wordt data ingevoerd in een bronbestand dat vervolgens voor vele doeleinden kan worden hergebruikt. SBR Banken heeft voor de rapportages een aparte technische infrastructuur ontwikkeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard, gemeenschappelijke taal: de taxonomie.

De SBV12 spitst zich toe op faciliteiten als:

  • Kredieten
  • Zekerheden
  • Betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen
  • Bevoegdheden

Verdere detailinformatie over de SBV12 is te vinden in de taxonomieënsectie op de SBR Banken-website.

De SBV12 is tot stand gekomen met een groep ervaringsdeskundigen van ABN Amro, Rabobank en ING. Daarnaast is gewerkt met ketenpartijen als softwareleveranciers en intermediairs. Met deze definitieve versie kunnen alle partijen de nodige voorbereidingen treffen voor implementatie in de eigen organisatie, aldus SBR Banken.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.