Nieuws

'Accountantskantoren zoeken meer dan duizend mensen'

De vraag naar accountants is de afgelopen tijd flink gestegen bij de grote accountantskantoren. Momenteel zoeken de kantoren in totaal meer dan duizend mensen.

Dat zegt NBA-directeur Berry Wammes tegen het NRC. Grote kantoren zouden momenteel alle zeilen moeten bijzetten om nieuw personeel binnen te halen. De vraag naar accountants is volgens de NBA vorig jaar toegenomen met 31 procent. Vooral de vraag naar accountants met meer dan vijf jaar ervaring is flink gestegen, met maar liefst 48 procent.

De kantoren gebruiken verschillende strategieën om de accountants binnen te halen. Zo zegt PwC een Introduce a friend-programma te hebben, waarbij PwC'ers die een nieuwe collega binnenhalen daar geld voor krijgen. EY zegt bijna-afgestudeerden mee te nemen op reis naar bijvoorbeeld New York of Parijs, om hen "te enthousiasmeren".

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.