Nieuws

PwC sponsort Plastic Whale

PwC sponsort Plastic Whale, een sociale onderneming die wateren plasticvrij wil maken en van het opgeviste plastic nieuwe producten fabriceert. Een van de sloepen die zij hiervoor gebruiken, is gefinancierd door het kantoor.

De boot is gedoopt door PwC-bestuurslid Jolanda Lamse. Vanaf vandaag is de PwC-sloep onderdeel van de Plastic Whale-vloot en zal de komende jaren ingezet worden om samen met duizenden mensen plastic op te vissen.

De PwC-boot bestaat deels uit afvalplastic van het kantoor zelf. Zo is de bodem volledig bezaaid met doppen, afkomstig van de PwC-kantoren. De PwC-sloep is volgens oprichter Marius Smit de eerste die Plastic Whale heeft gebouwd met afvalmaterialen van het bedrijf zelf.

PwC heeft de ambitie om in 2030 circulair te zijn. Bestuurslid Ad van Gils, verantwoordelijk voor Corporate Responsibility: "Dat betekent onder andere dat we ons afval hergebruiken. Plastic Whale is hierbij een interessante partner. We hebben afgesproken dat zij minstens honderd kilo van ons afval verwerken in nieuw PwC-meubilair. Dit komt onder andere in onze toekomstige Plaza te staan. Dat is de begane grond van ons hoofdgebouw." PwC gaat deze verdieping vanaf de zomer "circulair verbouwen tot een inspirerende en innovatieve ontmoetingsplek", aldus Van Gils.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.