Nieuws

HSBC treft schikking van 765 miljoen dollar met justitie VS

De Britse bank HSBC moet 765 miljoen dollar betalen aan het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege haar rol in het verkopen van zogenoemde residential mortgage backed securities in de periode 2005-2007.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de bank. HSBC zegt nog altijd medewerking te verlenen aan de autoriteiten in het onderzoek, dat "nagenoeg is afgerond".

De schikking van HSBC valt lager uit dan die van enkele andere banken. Zo moest RBS 4,9 miljard dollar betalen, en Barclays 2 miljard. Ondanks de boete rapporteert HSBC een groei van de winst van 4,6 procent en een omzetstijging van 4 procent.

Veel grote internationale banken, zoals Citigroup, Deutsche Bank, Credit Suisse, JPMorgan Chase, Bank of America en Barclays, troffen eerder al miljardenschikkingen vanwege dubieuze hypotheekbeleggingen, die aan de basis lagen van de wereldwijde financiële crisis die rond 2008 uitbrak.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.