Nieuws

Oud Imtech-top moet alsnog boetes betalen

Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen.

Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Boudewijn Gerner, de voormalige financieel directeur, moet 500 duizend euro overmaken. De boete voor oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is 1 miljoen euro.

Van der Bruggen en Gerner vormden in 2012 samen de raad van bestuur van het beursgenoteerde Imtech. Toezichthouder AFM legde het duo de boetes in 2015 op, omdat Imtech destijds beleggers "onvolledig en misleidend" informeerde over een pretparkproject in Polen. Imtech had een bedrag van bijna 150 miljoen euro als betaling voor het project in Polen in de boekhouding opgenomen, terwijl er in werkelijkheid niets was betaald.

De rechtbank Rotterdam verwierp later die boetes. Het CBb ziet wel voldoende bewijs voor die overtreding. Tegen deze uitspraak kan geen beroep worden aangetekend.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Curatoren krijgen geen inzage in Imtech-dossier (FD)

De curatoren van het in 2015 gefailleerde installatiebedrijf Imtech stuiten bij hun onderzoek naar de oorzaken van het faillissement op een stevige hobbel. Uit een onlangs openbaar geworden arrest blijkt dat het Gerechtshof Amsterdam niet bereid is om de curatoren toegang te geven tot de ongecensureerde versie van de boete die toezichthouder AFM aan Imtech-accountant KPMG heeft opgelegd. Ook de controledossiers van KPMG blijven buiten het bereik van de curatoren.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.