Nieuws

EY US zet onafhankelijk comité op voor auditkwaliteit

EY US heeft het Independent Audit Quality Committee (IAQC) opgezet, dat het senior management van EY moet gaan adviseren over het onderwerp auditkwaliteit.

EY zegt het comité te hebben opgericht om "onafhankelijke perspectieven" te kunnen meenemen wanneer er wordt nagedacht over hoe de auditkwaliteit verder verbeterd kan worden. De IAQC bestaat momenteel uit Jeanette Franzel (voormalig PCAOB en GAO), Bill McNabb (voormalig voorzitter Vanguard) en Charles Noski (bestuurders bij Booking Holdings en Microsoft en voorzitter van de board of trustees bij de Financial Accounting Foundation).

McNabb wordt de voorzitter van de IAQC. De officiële taakomschrijving is het adviseren rondom de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, cultuur, talentstrategie, governance en risk management die een impact hebben op auditkwaliteit. 

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.