Nieuws

Fiat schikt voor 800 miljoen dollar

Automaker Fiat Chrysler heeft een schikking getroffen van 800 miljoen dollar met de Amerikaanse autoriteiten vanwege het gebruik van software die de uitstoot van auto's verkeerd weergaf.

Van de schikking gaat 500 miljoen dollar naar het Amerikaanse ministerie van Justitie, de staat Californië en het milieuagentschap EPA. De overige 300 miljoen dollar zal gebruikt worden om consumenten te vergoeden. Elke klant die de software van zijn auto van een update voorziet krijgt zo'n 2800 dollar. In totaal gaat het om ongeveer 104 duizend auto's die tussen 2014 en 2016 werden geproduceerd.

Fiat Chrysler ontkent nog altijd dat het de intentie had om de wet te overtreden en beweert dat de software die het autoconcern gebruikte legaal was. Door te schikken koopt het bedrijf verdere vervolging in de VS af.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.