Nieuws

Klachtenloket rentederivaten jaar langer open

Ondernemers uit het mkb, die een geschil hebben met hun bank over rentederivaten, krijgen langer de tijd om hun zaak te laten toetsen.

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) houdt op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) het loket 'Rentederivaten MKB' een jaar langer open. Indienen van klachten blijft mogelijk tot en met 31 december 2019.

De ingewikkelde financiële producten zijn destijds door banken aan duizenden ondernemers verstrekt. Sommigen zijn daardoor in grote financiële moeilijkheden gekomen. Een paar jaar geleden werd een grote compensatieregeling op touw gezet, die de banken nog altijd niet helemaal hebben afgerond.

In behandeling

Het tijdelijke loket bestaat sinds begin 2015. In de afgelopen vier jaar hebben ruim tachtig ondernemers met een rentederivaat zich bij Kifid gemeld met een klacht. Veel zaken zijn alsnog geschikt.

De Geschillencommissie Rentederivaten van Kifid heeft nog dertig klachten in behandeling. Dit zijn veelal 'aangehouden' klachten, omdat de betreffende ondernemer nog in afwachting is van het aanbod dat de bank moet doen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.