Nieuws

Vertrekregeling Belastingdienst valt nog duurder uit

De omstreden vertrekregeling van de Belastingdienst valt nog duurder uit omdat medewerkers die onbetaald verlof hadden opgenomen richting hun pensioendatum alsnog recht hebben op een vertrekpremie.

Dat heeft de Centrale Raad van Beroep bepaald. Zes medewerkers die beroep aan hadden getekend tegen de eerste afwijzing van de Belastingdienst zijn alsnog in het gelijk gesteld, meldt De Telegraaf. Vijf andere medewerkers wachten momenteel op een uitspraak in een soortgelijke zaak. De schade had nog groter kunnen zijn, omdat 57 mensen met een levensloopregeling niet in beroep zijn gegaan tegen de eerste afwijzing van de Belastingdienst. Die kunnen nu geen aanspraak meer maken op de vertrekregeling.

De Belastingdienst leidt uiteindelijk ruim 700 miljoen euro schade door de vertrekregeling, die in 2015 aan medewerkers werd aangeboden. De regeling was onderdeel van een reorganisatie, waarbij de Belastingdienst moest inkrimpen. De afvloeiingsregeling bleek veel te riant, waardoor er te veel werknemers vertrokken en de kosten veel te hoog uitpakten. Naar aanleiding van de problemen werd in 2016 besloten dat de Belastingdienst onder curatele kwam te staan.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.