Nieuws

Curatoren Imtech botsen met advocaten De Brauw

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en de curatoren van het failliete installatiebedrijf Imtech botsten gisteren in een kort geding. De Brauw wil dat de curatoren een deel van de adviezen van het advocatenkantoor geheimhouden. De curatoren willen dat niet en beschuldigen (voormalig) partners van De Brauw van excessief declaratiegedrag.

Dat meldt onder meer het Financieele Dagblad. Volgens de advocaten van De Brauw, voormalig huisadvocaten van Imtech, schenden curatoren van Imtech 'essentiële' grondbeginselen uit de advocatuur door geheime informatie over Imtech openbaar te maken. Daardoor zouden onder meer de VEB, KPMG en een aantal oud-bestuurders van Imtech vertrouwelijke adviezen van het advocatenkantoor hebben bemachtigd. De Brauw eist nu dat de rechter hier een stokje voor steekt.

De curatoren zijn het niet eens met de beschuldigingen en beweren dat De Brauw vier (voormalige) partners ‘op een oneigenlijke manier’ in bescherming probeert te nemen. De curatoren proberen namelijk sinds begin dit jaar 4,5 miljoen euro terug te vorderen van De Brauw, omdat advocaten in de laatste weken voor het faillissement excessief zouden hebben gedeclareerd voor de adviezen. De curatoren hebben in dat verband ook tuchtklachten ingediend tegen twee voormalige en twee huidige partners van De Brauw. De Brauw zou proberen de tuchtzaken te hinderen door nu geheimhouding te eisen van een deel van hun adviezen aan Imtech.

De Brauw liet eerder dit jaar weten de vordering van 4,5 miljoen euro en de tuchtklachten te betreuren. "We hebben destijds en tot het einde toe met man en macht gewerkt voor Imtech om te proberen een faillissement af te wenden. Het is te betreuren dat die inspanning het faillissement niet heeft kunnen helpen voorkomen", aldus het advocatenkantoor.

De uitspraak van het kort geding is op 12 december. Het is nog niet bekend wanneer de tuchtklachten worden behandeld. De curatoren hebben ook enkele tuchtklachten lopen tegen accountants van KPMG.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.