Nieuws

KPMG investeert 5 miljard dollar in verdere digitalisering

KPMG investeert de komende jaren wereldwijd 5 miljard dollar in de verdere digitalisering van haar dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is een vijfjarige samenwerking met Microsoft om producten te ontwikkelen voor de markt.

KPMG gaat met name investeren in nieuwe technologie, innovatie en menselijk kapitaal, aldus de de organisatie. "De alliantie met Microsoft is een belangrijke component geworden om ons te helpen toonaangevende oplossingen en diensten aan klanten te kunnen leveren", aldus Carlijn Buis, partner bij KPMG in Nederland en verantwoordelijk voor Technology en Alliances.

KPMG en Microsoft ontwikkelen samen een portfolio van oplossingen en managed services op het gebied van cloud business-transformatie, intelligente bedrijfstoepassingen en slimme werkplekoplossingen. "KPMG Nederland heeft bijvoorbeeld het Digital Risk Platform ontwikkeld, gebouwd op Microsoft Azure, dat oplossingen biedt voor de identificatie en beheersing van risico's, compliance en interne audit. Het platform bevat tools om de digitalisering van risico- en compliance-processen in domeinen zoals finance, legal en IT mogelijk te maken", aldus de organisatie.

KPMG Clara

Met de lancering van het smart auditplatform KPMG Clara in 2017 werd KPMG naar eigen zeggen de eerste van de big four-kantoren die zijn auditworkflow naar de cloud bracht. "KPMG Clara is gebouwd op Microsoft Azure en is een geautomatiseerd, agile, intelligent en schaalbaar platform waarmee KPMG-medewerkers data en analyses in één interface kunnen onderbrengen. Door het toevoegen van kunstmatige intelligentie, kunnen KPMG-medewerkers beslissingen nemen gebaseerd op realtime data. KPMG Clara zal worden geïntegreerd met Microsoft Teams, zodat auditprofessionals in staat zijn hun auditbestanden centraal te beheren en veilig te delen, auditgerelateerde activiteiten te volgen en te communiceren via chat-, spraak- en videovergaderingen", aldus KPMG.

Cloudplatform

Via een gezamenlijk, wereldwijd cloudplatform gaat KPMG een reeks cloudgebaseerde mogelijkheden ontwikkelen, variërend van een hostinginfrastructuur gebouwd op Microsoft Azure tot meer dan vijftig geavanceerde oplossingen, zoals AI, cyber- en robotprocesautomatisering (RPA). Het kantoor gaat zijn wereldwijde personeelsbestand van meer dan 207 duizend werknemers in 153 landen uitrusten met Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams. Ook worden ruim dertigduizend KPMG-medewerkers in zeventien landenfirma's uitgerust met Dynamics 365.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.