Nieuws

KPMG UK snijdt in beloning top na mager jaar

De Britse tak van KPMG keert zes miljoen pond minder uit aan haar bestuursleden en executive committee, na een jaar waarin de winst daalde met veertien procent.

Dat meldt de Financial Times. De 25 senior managers van de UK board en het executive committee van de Britse KPMG-organisatie ontvangen over 2019 samen een vergoeding van 21 miljoen pond. Dat komt neer op een gemiddelde vergoeding van £ 840.000; ruim een ton minder dan in 2018, toen gemiddeld £ 964.000 werd uitgekeerd.

De Britse bestuursvoorzitter van KPMG, Bill Michael, noemt de lagere beloning "the right thing to do because we’re all in this together". Zelf levert Michael £ 200.000 in, hij moet dit jaar proberen rond te komen van 1,9 miljoen pond. De 623 Britse KPMG-partners gaan er gemiddeld elk £52.000 op achteruit, in een jaar waarin de winst daalde naar 307 miljoen pond, tegenover 356 miljoen pond een jaar eerder.

Project Zebra

KPMG UK is onder de naam 'Project Zebra' gestart met een kostenbesparings- en kwaliteitsverbeteringsprogramma. Bedoeling is om honderd miljoen pond te besparen en het dubbele daarvan te investeren in kwaliteitsverbetering. Onderdeel van de kostenbesparing is onder meer het afstoten van de exclusieve Mayfair club in Londen.

KPMG UK trok dit jaar 700 nieuwe auditors aan, als onderdeel van een investering in de praktijk van 45 miljoen pond. Het kantoor liep eerder flinke reputatieschade op, onder meer door het omvallen van bouwgigant Carillion.

Recent presenteerde de internationale KPMG-organisatie nog een omzetgroei van 2,7 procent, naar bijna dertig miljard dollar wereldwijd. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika bleef de omzet in dollars gelijk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.