Nieuws

MT1000: 'RSM Nederland beste accountant'

RSM Nederland is de beste zakelijke dienstverlener van Nederland in de categorie accountancy.

Dat is de uitkomst van het jaarlijkse MT1000-onderzoek onder ruim 5100 zakelijke beslissers, uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam in opdracht van leiderschapsplatform MT.

In het MT1000-onderzoek worden bedrijven beoordeeld op hun klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering en de Net Promoter Score (NPS). Respondenten zijn beslissers met inkoopbevoegdheid en hebben in de afgelopen drie jaar zaken gedaan met de bedrijven die ze beoordeelden.

MT1000-toptien in de categorie accountancy:

  1. RSM Nederland         
  2. Deloitte          
  3. BDO   
  4. MTH accountants & adviseurs         
  5. ABAB 
  6. KPMG Meijburg & Co
  7. PwC   
  8. Flynth 
  9. Baker Tilly      
  10. HLB Van Daal

Qua klantgerichtheid krijgen ABAB, BDO, Visser & Visser en De Jong & Laan als enige kantoren vijf sterren. Op het gebied van productleiderschap krijgt alleen PwC vijf sterren. In de categorie 'Excellente uitvoering' krijgen Deloitte, Alfa accountants & adviseurs, Baker Tilly Berk, mth accountants & adviseurs, Flynth, PwC, Bol Accountants en KPMG allemaal vijf sterren.

Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Universiteit van Amsterdam: "Je moet als dienstverlener zorgen voor tevreden klanten die je bij een onderzoek als dit weten te herinneren. Ten tweede moet je een goed product hebben, klantgericht zijn en zeer efficiënt werken. Op al die punten zul je hoog moeten scoren om in de MT1000 een goede positie te verwerven, en we gaan ervan uit dat slimme bedrijven in staat zijn op al deze terreinen te maximaliseren. Je ziet ook een nieuwe generatie werknemers ontstaan: zonder negen tot vijf mentaliteit, en met andere behoeften dan zich kapot werken om maar hogerop te komen in de rangorde. Dat is een tweede uitdaging voor de toekomst: hoe trek ik nieuw talent aan?"

Onderzoek

Het MT1000-onderzoek richt zich op 58 categorieën binnen de zakelijke dienstverlening waaronder executive search, uitzendbureaus en detachering, corporate finance, accountancy, schoonmaak en advocatuur. In de algemene ranglijst heeft Sales Improvement Group dit jaar de hoogste score van de duizend bedrijven. Het hoogst genoteerde accountantskantoor in de algemene lijst is EY, op de vijftiende plaats.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.