Nieuws

Accountancy Europe wijst accountants op belangrijke brexit-informatie

Accountancy Europe wijst accountants op documenten die relevant zijn voor de naderende brexit.

Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting de Europese Unie verlaten op 29 maart 2019. Op dit moment is er nog steeds onzekerheid over de praktische invulling van deze exit en de mogelijke overgangsbepalingen waar accountants mee te maken zullen krijgen. De Financial Reporting Council (FRC) en de Britse beroepsorganisatie ICAEW hebben daarom een aantal documenten gepubliceerd die accountants moeten helpen bij het voorbereiden op de brexit. Over deze documenten werd recent al bericht op NBA.nl.

Accountancy Europe (AE) meent dat het document over de brexit dat de FRC heeft gepubliceerd op 21 februari verplichte kost is voor alle Europese accountants en heeft daarom een samenvatting gemaakt met daarin de belangrijkste punten van de FRC.

"Het is duidelijk dat de Brexit aanzienlijke gevolgen kan hebben voor bepaalde bedrijven, zelfs als de impact van de Brexit en de mogelijke exit-scenario's verschillen", aldus AE. "In een context van grote onzekerheid is het essentieel dat de betrokken bedrijven op transparante wijze communiceren over de impact van de Brexit op hun huidige of toekomstige financiële situatie in hun jaarrekening en/of jaarverslag. De vereisten voor financiële verslaggeving zullen afhankelijk zijn van het toepasselijke boekhoudkader. Het is ook van essentieel belang dat commissarissen beschikken over een duidelijk overzicht van de risico's die Brexit met zich meebrengt, evenals de maatregelen die het management wil nemen of al genomen heeft om deze risico's aan te pakken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.