Nieuws

Porsche officieel verdacht van dieselfraude

Justitie in Duitsland verdenkt het automerk Porsche officieel van gesjoemel met dieselmotoren. Openbaar aanklagers in Stuttgart zijn een onderzoek gestart naar de bouwer van sportieve automobielen.

De Duitse autoriteiten deden al in april vorig jaar een inval bij verschillende vestigingen van de sportwagenfabrikant. Die acties waren met name gericht tegen drie medewerkers van Porsche, onder wie een directielid. Zij werden verdacht van bedrog en misleiding.

Porsche werd al eerder onderzocht in verband met mogelijke 'sjoemeldiesels'. In het najaar van 2016 riep het merk dieselauto's van het type Macan terug. Een jaar later werd een drie liter-dieselversie van het grotere SUV-model Cayenne verboden door de Duitse verkeersminister.

Bij moederbedrijf Volkswagen kwam in 2015 een groot dieselschandaal aan het licht. Het Duitse autoconcern bleek uitstootwaardes van dieselmotoren te hebben gemanipuleerd bij emissietests.

Volkswagen trok al tientallen miljarden uit voor schikkingen, boetes en schadevergoedingen als gevolg van het schandaal. Ook andere fabrikanten kwamen in het nieuws wegens emissiefraude. 

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.