Nieuws

Swedbank vervangt EY vanwege banden met Danske Bank

Swedbank heeft besloten toch niet in zee te gaan met EY in een witwasonderzoek nadat bekend werd dat de Deense autoriteiten de audit van EY in 2014 bij Danske Bank onderzoeken.

Dat melden verschillende media. Onlangs werd bekend dat er waarschijnlijk miljarden dollars is witgewassen door jarenlang geld te verschuiven tussen rekeningen van Swedbank en Danske Bank. Swedbank stelde EY aan als forensisch accountant om de zaak te onderzoeken, maar nadat bekend werd dat de Deense autoriteiten ook onderzoek naar mogelijke betrokkenheid van EY bij het Danske Bank-schandaal besloot Swedbank EY te vervangen door Forensic Risk Alliance (FRA).

EY geeft geen commentaar op de zaak, maar bevestigde wel dat de Deense autoriteiten onderzoek doen naar een audit in 2014 van EY bij Danske Bank. EY zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.