Nieuws

Topambtenaar betaalt deel toelage terug

Een topambtenaar betaalt een deel van de buitenlandvergoeding terug die hij kreeg terwijl hij een functie had in Nederland en hier woonde. De Auditdienst Rijk concludeert dat bij het betrokken ministerie van Binnenlandse Zaken niet goed is toegezien op de hele gang van zaken.

Minister Kajsa Ollongren belooft beterschap en neemt alle aanbevelingen van de Auditdienst Rijk (ADR) over, meldt ze aan de Tweede Kamer. Ze zegt de geconstateerde tekortkomingen "ten zeerste" te betreuren.

De topambtenaar vertegenwoordigde Nederland als directeur-generaal Koninkrijksrelaties vanaf 2015 tweeënhalf jaar lang op Aruba, Sint-Maarten en Curaçao. Omdat hij daar gestationeerd zou zijn, ontving hij een toelage van ruim 41.000 euro, bovenop zijn salaris van 181.000 euro. Maar hij had de laatste negen maanden tegelijkertijd een baan op het ministerie in Den Haag en verhuisde daarvoor terug naar Nederland.

Kamerleden van SP en CDA stelden eerder vragen aan de minister over de gang van zaken. De ambtenaar zelf treft geen blaam, aldus de ADR.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.