Nieuws

Vacatures accountancy dalen in Verenigd Koninkrijk

Het aantal vacatures voor accountants en financiële professionals is sinds lange tijd weer aan het dalen in het Verenigd Koninkrijk.

In 2018 daalde het aantal vacatures voor accountants en financials in het Verenigd Koninkrijk met maar liefst twaalf procent. De enige beroepsgroep die qua vacatures een nog grotere daling vertoonde waren de consultants, die dertien procent daling voor de kiezen kregen.

Analisten maken zich zorgen, omdat er normaal gesproken juist een stijging van het aantal vacatures plaatsvindt in de eerste maanden van een nieuw jaar. De daling van het aantal vacatures volgt een landelijke trend; het aantal vacatures in heel het Verenigd Koninkrijk daalde in het afgelopen jaar met 10,7 procent.

Ondanks deze cijfers blijven de salarissen momenteel nog wel stijgen. In 2018 gingen salarissen gemiddeld met 4,1 procent omhoog. Volgens analisten wordt het beeld echter wat vertekend doordat het Verenigd Koninkrijk een tekort heeft aan hoogopgeleid personeel, waardoor bedrijven hoge salarissen gebruiken om getalenteerd personeel aan te trekken voor topposities.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.