Nieuws

Accounttech organiseert 'open podium' voor innovatie

Op 13 juni organiseert de werkgroep Accounttech van de NBA een 'open podium' voor innovatieve tech-initiatieven in de accountancy.

Vernieuwende technologische ideeën en startup-initiatieven binnen het accountantsberoep zijn te weinig bekend en worden te weinig gedeeld. Ook maken ze onvoldoende vaart en is er geen onafhankelijk platform om zulke innovaties te presenteren, stelt de werkgroep Accounttech. Met het organiseren van een open podium wil de werkgroep technologische toepassingen versnellen, valideren en vooruit helpen. Initiatieven van binnen en buiten de accountancy zijn welkom.

Aanmelden kan voor 15 mei aanstaande. Uit de inzendingen worden de vijf meest aansprekende initiatieven geselecteerd, die hun tech-innovatie op 13 juni mogen toelichten aan een onafhankelijk forum, bij de NBA in Amsterdam. Naast NBA-bestuurslid Jan Wietsma (trekker van de werkgroep Accounttech) telt dit forum nog drie leden: Antje Kuilboer-Noorman (commissaris, ondernemer en innovator), prof. Joost van Buuren (Nyenrode) en Arpad Gerecsey (directeur en chief innovation officer A-Lab Amsterdam).

Ook softwareleveranciers mogen deelnemen, mits hun product of dienst nog niet op de markt is of niet binnen zes maanden wordt gelanceerd. Het podium mag niet als commercial of verkoopmiddel worden gebruikt, zo benadrukt de werkgroep.

Jan Wietsma en Antje Kuilboer-Noorman geven in een korte video op de NBA-site nadere uitleg over het open podium. Meer informatie is te vinden op nba.nl/open-podium.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.