Nieuws

NBA Open: 'De NBA, dat zijn wij'

Met bijeenkomsten in 'NBA cafés' in de Amsterdamse Adam Tower en de Euromast in Rotterdam is de beroepsorganisatie gestart met haar campagne 'NBA Open'. Het waren de eerste twee van circa veertig sessies die de komende weken worden gehouden.

Een uiteenlopend gezelschap van NBA-leden bezocht op 23 april de sessie in de Adam Tower. NBA-voorzitter Marco van der Vegte heette de deelnemers welkom en benadrukte het idee van de reeks bijeenkomsten: uitvinden hoe het met leden gaat, wat hen bezighoudt en wat de NBA kan doen om accountants succesvol te laten zijn in de uitoefening van hun beroep.

De bezoekers toonden waardering voor het idee van de NBA Open-sessies en de mogelijkheid om zich eens in een andere setting dan een ledenvergadering of afdelingsbijeenkomst uit te spreken over hun beroepsorganisatie. "De NBA, dat zijn wij." De wat compacte opzet, met een beperkt aantal deelnemers, gaf de ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Deels gebeurde dat aan de hand van kaarten met stellingen en vragen. Om het 'cafégevoel' te versterken konden suggesties en vragen aan de NBA op bierviltjes worden genoteerd.

Loopbaankeuzes

Alle leden hadden hun roots in de openbare praktijk, veelal bij grote kantoren. Maar de meeste deelnemers hebben inmiddels andere loopbaankeuzes gemaakt: als accountant in business, bij de overheid, als zelfstandige of in een compliancerol. Ze spraken met elkaar over de dilemma's in hun beroep.

De veelheid aan regelgeving is een thema dat veel leden bezighoudt, net als de reputatie van het accountantsberoep. Ook de toekomst van het beroep en de aantrekkelijkheid ervan voor een volgende generatie is een punt van aandacht.

De input van de diverse sessies wordt door de betrokken moderators verzameld als bouwstenen voor de 'creatieve conferentie', die de NBA voorafgaand aan de komende ledenvergadering (17 juni) organiseert. Alle bijeenkomsten zijn te vinden via nba.nl/open.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.