Discussie Opinie

Vrijheid blijheid

Richard Knops is al actief op het nieuwe Community Platform van de NBA en roept leden op om hun kennis en ervaring daar te delen.

Richard Knops

De NBAcommunity app is geboren en daarom zijn we blij. Het platform geeft je de vrijheid en ruimte om met vakgenoten in gesprek te gaan over actuele zaken. So let's connect!

De keuze is reuze
Of je het nu wilt hebben over een aanvraag bij het reisvoucherfonds, de toepassing van Artificial Intelligence binnen je steekproef, de transitie binnen zorg van Jeugdwet naar Wet Langdurige Zorg of de omvang en aard van de steunmaatregelen voor horecaondernemers: alles kun je bespreken in je eigen groep. Inmiddels zijn de communities Accounttech en Planet Finance goed bezet en beginnen de groepen Cure & Care professionals en Praktijkopleiding aardig vol te lopen.

Maak de aanpak NOW-controle bespreekbaar 
Accountants willen dat de overheid de NOW-controle makkelijker maakt, bijvoorbeeld door het gebruik van risicogestuurde datatechnologie toe te staan. Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid ziet echter geen reden om het protocol aan te passen. Waarom gaan we als groep niet hierover in gesprek en leggen we dit bij voldoende draagvlak niet nogmaals voor aan de minister? 

Houd referenda en plan evenementen in
Consultatie-standaarden zouden via dit platform makkelijk gezamenlijk kunnen worden bekeken. Sterker nog, het goedkeuren ervan via stemmen zou eigenlijk moeten kunnen. Middels de unieke inlogcodes is frauduleus stemmen vrijwel onmogelijk. Evenementen organiseren is verder eenvoudig via de agenda.

Content is koning
Het geheim achter succesvolle social media als Facebook en LinkedIn is dat zij de gebruikers centraal stellen. Middels algoritmes krijgen bezoekers direct die content te zien waar hun interesses liggen. Sponsors organiseren het aanbieden van producten of diensten rondom deze onderwerpen.

De NBAapp is een gouden ei dat nog niet is uitgebroed. Belangrijk is nu de juiste leden te vinden die bereid zijn hun kennis, expertise en ervaring te delen en die het lef tonen om invloed uit te oefenen. Zonder waardevolle content en inhoudelijke gesprekken is je community niets waard.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Richard Knops AA is als accountant werkzaam in het midden- en kleinbedrijf. Hij startte het initiatief 'Waarom ben ik accountant', om jonge mensen te overtuigen van de meerwaarde van het beroep en schrijft aan een boek over 'Gespreid Leiderschap binnen de Accountancy'.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.