Nieuws

FAR geaccrediteerd voor toegang tot praktijkdata

Per eind april is de Foundation for Auditing Research (FAR) geaccrediteerd om toegang te krijgen tot geanonimiseerde, vertrouwelijke gegevens van de aan haar gelieerde accountantskantoren. Het instituut organiseert begin juni opnieuw een internationale conferentie.

Het onderzoeksinstituut heeft samen met datamanagementserviceprovider CentERdata een positief auditrapport ontvangen over ontwerp en implementatie van de wijze van dataverzameling en beveiligingscontrole. De accreditatie helpt volgens de FAR bij het zo goed mogelijk uitvoeren van haar kerntaak: "een brug slaan tussen wetenschap en praktijk ter verdere verbetering van de auditkwaliteit".

De FAR werd als onderzoeksinstituut opgericht in oktober 2015, als uitwerking van één van de 53 maatregelen uit het verbeterplan In het publiek belang. Toegang tot de controledata van de deelnemende accountantsorganisaties is een belangrijk uitgangspunt voor het onderzoek van het instituut naar drivers van auditkwaliteit. Naast alle huidige oob-accountantsorganisaties heeft de FAR ook een verbinding met Flynth en een sponsorrelatie met de Stichting Accountants Fonds.

FAR-conferentie

De FAR organiseert op 3 en 4 juni aanstaande opnieuw haar jaarlijkse internationale conferentie, waarin de stand wordt opgemaakt van lopende en komende onderzoeksprojecten van het instituut. De conferentie wordt gehouden aan Nyenrode Business Universiteit in Breukelen en heeft als thema “Evidence informed policy making for the future of the auditing profession”.

Keynote sprekers dit jaar zijn Robert Knechel (University of Florida, tevens FAR-board member) en Miguel Minutti-Meza (University of Miami). Aanmelden voor de conferentie kan nog tot en met 27 mei aanstaande.

Website

Ook meldt de FAR dat de website van het instituut is vernieuwd. De nieuwe site bevat onder meer een overzicht van alle FAR-publicaties, om zo te kunnen dienen als informatiebron voor zowel audit-onderzoekers als de praktijk.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.