Nieuws

Uitbetalen in aandelen gunstiger voor start-up

Het kabinet wil het voor werknemers van jonge bedrijven gunstiger maken zich in aandelen te laten uitbetalen. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) kijkt of hij de belastingregels voor hen kan aanpassen.

Zogeheten start-ups en scale-ups, beginnende en groeiende bedrijven, betalen hun personeel graag deels uit in aandelen. Ze hebben vaak nog maar weinig geld in kas, maar kunnen werknemers wel groei en waardevermeerdering beloven.

Maar de Belastingdienst heft over die aandelen nu meteen belasting. Terwijl de aandelenbezitter dat vaak niet zomaar kan opbrengen. Hij ontvangt doorgaans dus geen hoog salaris, en kan zijn aandelen nog niet te gelde maken. Snel onderzoekt daarom of de fiscus niet kan wachten met incasseren tot het bedrijf bijvoorbeeld naar de beurs gaat. Dan kan de werknemers zijn aandelen verzilveren en gemakkelijker de verschuldigde belasting betalen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

KPMG: durfinvesteringen in startups stagneren door economische onzekerheid

De wereldwijde durfinvesteringen in startups zijn in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk gedaald vergeleken met het laatste kwartaal van 2018. In het eerste kwartaal van 2019 werd voor een bedrag van 53 miljard dollar in startups geïnvesteerd, een daling van 25 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. In het laatste kwartaal van vorig jaar waren investeerders goed voor een bedrag van 71 miljard dollar.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.