Nieuws

Mkb'er ook naar Kifid om alternatief krediet

Kleine ondernemers kunnen binnenkort ook met klachten over alternatieve financiering naar het klachtenloket Kifid. Nu kunnen mkb'ers en zzp'ers nog alleen bij het geschilleninstituut terecht met klachten over krediet van banken.

Alternatieve financiering voor kleine bedrijven kan bijvoorbeeld bestaan uit een vorm van crowdfunding, waarbij het publiek een onderhandse lening verstrekt. Als ze klachten hebben over dergelijke overeenkomsten, bijvoorbeeld als rentetarieven onverwachts veranderen, kunnen ze vanaf 1 juli terecht bij Kifid.

Voorwaarde is wel dat de betreffende financiering afkomstig is van partijen die de Gedragscode MKB Financiers hebben ondertekend. Die richtlijn verplicht deelnemers onder andere om een eigen klachtenregeling op te zetten, naast die van Kifid.

Het Kifid werd opgericht voor particulieren met klachten over financieel dienstverleners, als goedkoper en toegankelijker alternatief voor rechtszaken. Sinds vorig jaar kunnen ook mkb'ers en kleine bedrijven er terecht, mits hun jaaromzet niet hoger is dan vijf miljoen euro.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.